ALUAN

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog ini. Semoga anda mendapat sedikit sebanyak manfaat dari blog ini. Saya suka membaca buku buku pembangunan diri dan motivasi sejak tahun 1990an semasa belajar di universiti. Banyak juga ilmu motivasi dan pembangunan diri atau modal insan yang saya perolehi semasa penglibatan dalam industri multi level marketing atau network marketing. Ebook Network Marketing, IMPIAN ANDA MENJADI REALITI http://www.scribd.com/doc/219244162/NETWORK-MARKETING-IMPIAN-ANDA-MENJADI-REALITI

Sepanjang kerjaya sebagai guru, saya suka memberi kesedaran dan motivasi supaya pelajar bersemangat memajukan diri dalam akademik, badan berunifrom dan sukan. 

Konsep motivasi yang mula mula diperkenalkan kepada pelajar pada tahun 2003 ialah WAWASAN DIRI PELAJAR yang terdiri dari 5 perkara iaitu BELA NASIB DIRI, BELA NASIB KELUARGA, GENGGAM KEIMANAN, GENGGAM KEJAYAAN, GENGGAM KECEMERLANGAN.

Seterusnya pada tahun 2007 saya perkenalkan MOTIVASI MODAL INSAN JUARA. 
Penerangan konsep motivasi ini boleh dibaca dengan mengklik menu diatas. MOTIVASI MODAL INSAN JUARA mempunyai RASIONAL dan OBJEKTIF tersendiri. Aspek penting yang ditekankan ialah SEMANGAT JUARA, PEMIKIRAN JUARA, SIKAP JUARA, ILMU JUARA, KEMAHIRAN JUARA dan PENGALAMAN JUARA. Ebook



Disamping memotivasikan dan memberi kesedaran kepada pelajar, saya juga memikirkan cara mengulangkaji yang terbaik kepada pelajar. TEKNIK FOKUS PINTAR A+ adalah satu cara untuk pelajar mengulangkaji dengan sistematik bagi subjek KIMIA SPM. Ebook



TAMAN INSPIRASI JUARA adalah satu idea untuk menanamkam pemikiran dan sikap positif dalam diri pelajar sekolah dan mahasiswa IPT melalui penglihatan dan pembacaan perkataan tertentu yang di letakkan di sesuatu taman yang selalu dilalui atau dilihat oleh pelajar sepanjang hari persekolahan. Ebook



Dapat diskaun berbelanja guna mykad anda, pengaktifan FREE, klik
http://mssp-sys.aj.my/JoinUs/JoinUs.aspx?a=131021047319
website syarikat www.mykad.aj.my
Semoga kandungan blog ini memberi manfaat kepada semua. Saya mohon kemaafan jika terdapat sebarang kekurangan di dalam blog ini. Terima kasih kerana sudi membaca.

Wabillahitaufik walhidayah.. datang lagi selalu

TEXT DAN GAMBAR AKTIFKAN MYKAD


Assalamualaikum, salam sejahtera
Dapat diskaun berbelanja guna mykad anda, pengaktifan FREE, klik

http://mssp-sys.aj.my/JoinUs/JoinUs.aspx?a=iiQMjZSY9DO5Wql4ivKjCQ%3D%3D
website syarikat www.mykad.aj.my

BORANG PENGAKTIFAN

PERCUMA PENGAKTIFAN MYKAD PROGRAM MYKAD SMART SHOPPER
SILA ISIKAN BUTIRAN DAN KLIK SUBMIT FORM

kata hikmah

"PELUANG BESAR YANG

TAK SEMUA ORANG JUMPA,

WALAU RAMAI YANG MAHU,

JUGA RAMAI ORANG

YANG TAK TAHU,

ANDA SANGAT BERTUAH

JIKA MAHU AMBIL TAHU,

ITULAH RAHSIA REZEKI

DARI ALLAH "

=Cikgu Zaiful usahajaya

ferrari 458 merah


bmw coklat saloon


bugatti veron


kereta sport merah tepi pantai


bmw putih saloon


bmw sport merah


lexus merah sport


bmw merah saloon


Friday, 6 July 2018

CLOUD MINING FARM

CLOUD MINING FARM 
 

Peluang Mudah Carigali/Mining Bitcoin Trusted
.
Pelombongan Era Moden hanya guna πŸ–₯ πŸ“² πŸ’» tak perlukan kos yg terlalu tinggi. Dulu Emas tp kini Bitcoin.
πŸ‘‰Melombong cara terbaik utk mencari ibu crypto iaitu Bitcoin. .

Pelombongan Era moden, Tak perlu cangkul 🚜⚒hanya guna internet. .

Di sini saya ingin kongsikan One Of The Best Cloud Mining Platform, CRYPTOMININGFARM..
✅Legit & Realtime.
✅Stable Service & Paying Since 2014
.
.
✔ Rank 1st in Top 10 Cloud Mining
http://www.top10bitcoincloudmining.com/
.
✔Top Cloud Mining Monitored, 10/10 Rating.
http://investmonitor.xyz/cryptomining-farm-cloud-mining-review/ . *
. Platform ini ada BANYAK kelebihannya tersendiri
Tak rugi anda join sebab
FREE REGISTER dpt FREE 50GHS MINING POWER
Jom pakat2 cari Ibu crypto iaitu Bitcoin.. Jgn tunggu lama² sbb masa berjln biar btc pun berjln. .

Jgn telalu lama kaji nanti tertinggal.. kena kental/berani mencuba sbb dah ramai yg berjaya.. Jom follow pelan2.
Platform yg baik kita kongsi bersama2. Moga keberhasilan btc buat Anda.
.

. *Tahniah...kepada ahli2 cmf yg dh up ghs dan wd tak henti2*πŸš€πŸš€πŸ”›. πŸ™‡πŸ»‍♂Bagi orang yg nampk jalan terus jaa...
berani upgrade kental... kena berani terima btc la hari2..
.
Cmf platfom mining terbaikkk.. Trusted, paying kawalan strong, xpayah tggu lg tn2.. klau tggu buang masa,
Alhamdulillahh rezeki berkat berani dan sabar .

Dlm cmf untuk yg rajin share link register, ada bonus referral.. Level 1- 15%
Level 2- 8%
Level 3- 4%
Level 4- 3%
Level 5- 2% Referrel bonus bantu anda untuk meningkatkan GHS

Vip sampi level 20 yg ni 100000ghs keatas layak sampai level 20

Sign up di sini:
https://www.cryptominingfarm.io/signup/?referrer=5B0A8993BDAA0 Happy Mining with CryptominingfarmπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
.
Boleh wasap saya untuk penerangan www.wasap.my/60132864786/CMF Info di http://Nak.la/KayaKripto


Thursday, 5 July 2018

PROGRAM RAYA 2018

PROGRAM  RAYA 2018










POSITIVE AFFIRMATION DI SEKOLAH




Berikut adalah cadangan ikrar harian pelajar untuk penambahbaikan perubahan positif
diri pelajar.

Ayat2 positif affirmation yg didengar, dibaca atau dilihat memberi isyarat kpd minda bawah sedar utk mencapainya. Ini membantu pelajar berubah secara positif dan memudahkan guru.

Nama.
Ikrar maju jaya diri.

Konsep.
1. Positif affirmation menggunakan kuasa minda dan minda bawah sedar.
2. Ayat2 bermula dengan perkataan SAYA.
3. Ayat2 menyatakan perkara/proses perubahan berkenaan sedang berjalan

Kesan kpd pelajar.
Minda bawah sedar (subconcious mind) menarik sikap dan kelakuan manusia ke arah perkara tersebut bila dibaca berulangkali.

Contoh positive affirmation byk di youtube, boleh search di youtube

Cadangan guru memantau.
1. Di perhimpunan. Di pantau guru JK Disiplin @ guru kaunselor dan guru bertugas.
2. Guru masa relief.
3. Guru subjek semasa.

Cadangan Cara Pelaksanaan
1. Seorang pelajar membaca dahulu satu ayat. Semua pelajar membaca bersama selepasnya.

2. Tangan kanan genggam (genggaman juara) di paras bahu, atau lain2 cara ikut guru2. Tangan kiri lurus ke bawah.
Atau cara yang sesuai.

Tempat2 atau masa2 pelaksanaan.
1. Di perhimpunan harian.
2. Di kelas.
3. Masa perjumpaan koku.
4. Masa guru relief.

Guru2 boleh bg cadangan lain2 ayat affirmation ikut 9 aspek yg ada atau boleh tambah lg aspek2 yg tertinggal.

9 aspek fokus dan ucapan ikrar.

1. Halatuju
Saya berguna kpd diri sendiri, ibubapa, agama, masyarakat dan negara Malaysia.

2. Sahsiah
Saya beradab mulia yang menjadikan saya manusia hebat, cemerlang berjaya di dunia dan akhirat.

3. Disiplin
Saya sangat berdisiplin menguruskan diri dan pelajaran

4. Akademik
Saya sangat fokus dan usaha bersungguh2 mencapai prestasi akademik terbaik.

5. Kokurikulum
Saya bersemangat tinggi mencapai kemenangan dalam pertandingan dan mengharumkan nama sekolah.

6. Keceriaan
Saya menghargai keindahan dan kebersihan kelas dan kawasan sekolah

7. Komunikasi
Saya berkomunikasi menggunakan kata2 positif sebagai doa

8. Pemikiran
Saya berfikiran positif meningkatkan potensi diri dalam kehidupan

9. Komitmen.
Masa depan saya tanggungjawab saya

Aamiinn ya Allah

Ayat2 di atas boleh juga dlm bentuk mural, papan tanda di dinding bangunan atau banner di kawasan sekolah atau di dlm kelas

#KerjasamaAndaShare
#KhidmatMasyarakat
#SilaShareBantuMurid
#AndaPrihatinAndaShare

CONTOH POSITIF AFFIRMATION DI YOUTUBE

Tuesday, 12 June 2018

DENGAN RAKAN2 GURU LELAKI

DENGAN RAKAN2 GURU LELAKI






PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2018

PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2018




PERCUMA EBOOK YOUTUBE APPS


PERCUMA EBOOK YOUTUBE APPS

Assalamualaikum, salam sejahtera,
Nak bagi hadiah berikut kepada anda pengunjung semua. 
KLIK link download yang di beri untuk ebook, youtube atau apps.
Sila sharekan page ini jika bermanfaat.

Berbagai ebook motivasi, pemasaran, pengurusan dll

https://www.dropbox.com/sh/k3mgn8oyoaz2rkx/AADtjcReBSN9eAi5-gnIK2i8a?dl=0

Kuasa Bayangan Roy Fadzil

https://www.dropbox.com/s/hmd21ey5u0qvi6m/Kuasa Bayangan cikgu roy Fadzil.pdf?dl=0

Minda Magnet Kekayaan dan Kejayaan Dr Azizan

https://www.dropbox.com/s/lv9pp6405i122tr/Buku-Magnet-Kekayaan-Kejayaan-Versi-BM.pdf?dl=0

Kuasai Media Sosial, 9 Langkah Memujuk Prospek

https://www.dropbox.com/s/4cum27f3fvnvr7u/Kuasai Media Sosial - 9 Langkah Memujuk Pelanggan.pdf?dl=0

4 Perkara Penting Sebelum Bermesej Dengan Pelanggan

https://www.dropbox.com/s/r7wnizpzhwgn59e/Ebook 4 perkara penting sebelum bermesej mesej dengan pelanggan?dl=0

Affiliate Marketing Master Plan

https://www.dropbox.com/s/asz1odifdza6w3m/affiliatemarketingmasterplan.pdf?dl=0

63 Killer Marketing Strategies

https://www.dropbox.com/s/ttet6gd3d7xslbq/63KillerMarketingStrategies.pdf?dl=0

Easy Affiliate Marketing

https://www.dropbox.com/s/0n6dlny4nm97b0t/EasyAffiliateMarketing.pdf?dl=0

Kebangkitan Kali Kedua

https://www.dropbox.com/s/9pwvhcna7vgb3ob/Ebook KEBANGKITAN KALI KEDUA.pdf?dl=0

EBook Teknik Pemasaran Fizo Omar

https://www.dropbox.com/s/5o2om0zh3lv4qxd/12-TIPS-REMPIT-SALES-KAEDAH-FIZO-OMAR-1.pdf?dl=0

Hanya untuk kegunaan sendiri ya. Link ni privacy untuk rakan2 group

4 video tentang close sale & follow up.

#1 - Apa cara close sale yang berkesan untuk 2016 ?
-> 
https://www.youtube.com/watch?v=lzBGR88-ij0

#2 - 3 Sebab Kenapa Pelanggan Tak Beli
-> 
https://www.youtube.com/watch?v=4jgg6Qahfgs

#3 - Kenapa Pelanggan Senyap Bila Tahu Harga
-> 
https://www.youtube.com/watch?v=TzsUHduxY_0

#4 - Cara & Contoh Follow-Up
-> 
https://www.youtube.com/watch?v=8kqdGBjGMJ4

#5 - Koleksi video tutorial you tube tuan Muhammad Kadrie
FB Muhammad Kadri

http://kursuseniaga.net/index.php/eniaga?id=39&language=e

#6 Teknik close sale whatsapp bila prospek kata harga mahal.

https://youtu.be/_2t_2ATnPC8

#7 5 Reason Client Dont Buy
https://youtu.be/WdYGdpTTLEs

#8 Watch "Top 3 Qualities of the Most Successful Sale

https://youtu.be/gp65lSl8_94

#9 Watch "How to Turn a Negative Situation into a Positive One" on YouTube

https://youtu.be/2Sp68AsDxQ0

#10 Watch "How to Let Go: 4 People You MUST Forgive" on YouTube

https://youtu.be/fBWlmyN0MuI

#11 Watch "Daily Habits of Successful People: It's All About Routine" on YouTube

https://youtu.be/nu5I85_YAak



APPS ILMU2 PEMBANGUNAN DIRI

1. HOW TO WIN FRIENDS AND INFLUENCE PEOPLE 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a173797488356c92c886abbf6a.a29461264a

2. RICH DAD AND POOR DAD

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.almufaddal.learnrichdadpoordad

3. LEADERSHIP SKILLS TRAINING

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.almufaddal.leadership

4. APPS ILMU2 MODAL INSAN

https://play.google.com/store/apps/dev?id=7407302259545734702

5. TOP 200 SECRET OF SUCCESS AND PILLARS OF SELF MASTERY BY ROBIN SHARMA

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cpviet.apps.book.secrets_of_success

6. HOW TO ANALYZE PEOPLE ON SIGHT 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gamesbycc.howtoanalyzepeopleonsight.AOUCAEURBVAASAJX

7. YOUR INVISIBLE POWER AUDIOBOOK

https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_msthao2010.YourInvisiblePoweraudio

8. GETTING WHAT YOU WANT IN YOUR LIFE WITH VISUALISATION SECRETS

https://play.google.com/store/apps/details?id=successtrace.visualizationsecrets.com

9. THE 21 INDISPENSABLE QUALITIES OF LEADER BY JOHN C. MAXWELL

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.leadership.tutorials

10. 21 LAWS OF LEADERSHIP BY JOHN C. MAXWELL

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.leadershiplaws.gtaonlinek

11. 48 LAWS OF POWER

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.todoapps.lawsofpower

12. MONEY WISE

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.handynorth.moneywise_free

13. MONEY MANAGER

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.azv.money

14. BUDGET PLANNER

https://play.google.com/store/apps/details?id=br.com.gerenciadorfinanceiro.controller

15. DIGITAL MARKETING STRATEGY

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.placecom.apppromotionideas

Semoga bermanfaat, mohon klik share di group2 whatsapp, telegram, facebook, G+, Wechat, fb messenger, twitter dll

Wednesday, 8 June 2016

PROJEK DUIT RAYA BERSAMA STG


PROJEK DUIT RAYA BERSAMA STG

Esok dh puasa...JOMMM..kita cari duit raya..masih blm terlambat kawan2..BERTINDAK sekarang pm/wa ..jgn duk fikir n berkira2 lg betul ke?....betul ke?...

Ramai menyesal skrg kenapa x join awal2 dh tentu skrg BONUS dah ribu riban mcm leader2 yg join awal2 dulu..dia org pn bermula ngan RM50 jer, tp dia org bertindak awal x dok nak fikir panjang2 BUANG MASA RUGI PELUANG nk KAYA cpt

Tak kiralh samada ANDA...

πŸ‘‰ Penganggur
πŸ‘‰ Pelajar
πŸ‘‰ Mahasiswa/siswi
πŸ‘‰ Suri rumah
πŸ‘‰ Pekerja swasta/kerajaan
πŸ‘‰ Nak cari income lebih
πŸ‘‰ Setiap bulan keputusan wang

SGT BEST tau sertai #STG ni..kami berbiznes secara jemaah..jom Sertai Kami Famili Besar#Projek STG..Kami berbisnes secara:~
* Santai ~ hanya klik2 sj
* Mmg Mudah
* Mmg Masyukkk
* Hanya COPY,PASTE,TAGGING dan CHATTING
* 95% bisnes on9
.
Peluang Perniagaan Ini Mmg Kukuh & Terkenal Di Malaysia ..:
★ Ada SISTEM..
★ Ada MENTOR..
★ Ada ILMU..

Jika anda seorang yg MINAT BERNIAGA tapi

➮TIADA MODAL
➮TIADA PRODUK
➮TIADA PENGALAMAN

Sertai #ProjekSTG Sekarang...

➮Bukan Rekaan..
➮Bukan Khayalan..
➮Bukan Bermimpi..

Tapi Kenyataan...

HANYA DGN RM50 SHJ BOLEH DPT RIBU2..???

Tak percaya..???
Jom join dl br boleh tau..!!!

(secara part-time / full-time)

SANGAT MUDAH..
■Kami akan COACH dan BANTU sampai BERJAYA..Tuisyen bisnes online PERCUMA

Bonus Setahun Sekali tu BIASA
Bonus Sebulan Sekali tu LUAR BIASA.

Inilah yg Kami Dpt Dari #STG

Anda TIDAK BERSEORANGAN...

Yang Berminat Dan Serius Nak Buat Duit Tanpa Batasan blh cpt2 pm/wshp:

013*2864786 Cikgu Zaiful

**Dgn Menjadi AHLI/PENGEDAR YG SAH ANDA DPT ;
● UNTUNG RUNCIT
● BONUS BULANAN
● BONUS WAWASAN
● COACHING FREE
● TUISYEN ON9 FREE
● MELANCONG VVIP
● TABUNG KERETA
● DAN LAIN2 LAGI...

PM WA 013*2864786 Cikgu Zaiful

#NotaMinda #MyPassion2InspireU
Tested and proven #ProjekStg
Kerja sambilan #TheMagicOfPartTime
Percuma coaching #TuisyenBizOnline
Ilmu Mahal #MindaMagnetRezeki
Dan #FacebookGenius

Bersama #ArmadaJannah untuk hidup lebih bermakna serta menambah nilai diri sendiri dan orang lain dengan #MaksimumkanPotensiDiriAndadan capai #VisiBebasMasaBebasBerbelanja

We Teach Life Skills
We Train Biz Skills
Family.1st
Career.1st
Biz.1st

PM WA 013*2864786 Cikgu Zaiful


Teknik SECRET ni terbukti naikkan sales hingga 3 KALI GANDA!


Teknik SECRET ni terbukti naikkan sales hingga 3 KALI GANDA! 
.
Teknik ini adalah teknik yang sama yang digunakan oleh company2 besar yang hardcore dalam online advertising & marketing.
.
- Lazada
- Getresponse
- Hostgator
- Go Daddy
.
List kat atas antara hardcore online business geng2 gergasi yang pakai teknik POWER ni..
.
Bayangkan anda dapat copy paste teknik yang sama dan apply dalam bisnes online anda?
.
Anda rasa??
.
Best ke best??
.
Seorang Internet Marketer, Affiq Fadzil buat eksperimen teknik ini kepada bisnes beliau..dan...
.
Terbukti sales meningkat dan kos pengiklanan pun murah. Keuntungan RM3310 dengan kos tak sampai RM200 pun.
.
Kenapa sales boleh meningkat 3 kali ganda dan kos rendah?
.
Sebab teknik ni buatkan iklan anda follow aje prospek yang sebelum ni dah baca offer anda (yang mungkin dah minat nak dapatkan produk anda) ke mana mana je dalam seluruh PELUSUK Facebook!
.
Tak kiralah prospek anda tadi tengok Facebook dalam smartphone, tab ataupun laptop.
.
So..prospek tadi asyik di"hantui" oleh follow up anda. Then...akhirnya mereka tewas jua - beli jugak produk anda.
.
Taknak cerita panjang, beliau ada share CASE STUDY TEKNIK INI di laman web beliau, cepat2 tengok sini: http://bit.ly/RetargetingFbMarketing


RAWATAN UNTUK JERAWAT YANG SERIUS

RAWATAN UNTUK JERAWAT YANG SERIUS
Rawatan dari dalam...
Hanya minum BB PLUS...
**sedap
**tanpa perlu berpantang
**kesan seawal 3 hari
**sesuai untuk lelaki dan wanita
**kolagen terbaik
JUGA SESUAI MEMBANTU
 masalah sendi
 masalah kebas2/saraf
 masalah lutut
DAN BANYAK LAGI KEBERKESANANNYA
✔️ Kulit wajah berseri dan cerah.
 Kulit lebih anjal dan tegang.
 Kulit lebih halus dan gebu.
 Kulit lebih lembab.
 Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan.
 Kulit lebih cepat sembuh dan pulih.
 Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari.
 Mengurangkan kesan JERAGATpada wajah.
 Memudarkan kesan PARUT JERAWAT.
 Mencerahkan Kulit Dengan Sekata.
 Menghilangkan rekahan TUMIT.
 Melawaskan sistem pencernaan.
 Menguatkan dan mencantikkan kuku dan rambut.
 Mengurangkan SAKIT SENDI.
 Mencegah keguguran rambut .
.
Jom sama2 minum BB Plus
PM WA 013*2864786 Cikgu Zaiful
Bersama ‪#‎ArmadaJannah‬ untuk hidup lebih bermakna serta menambah nilai diri sendiri dan orang lain dengan ‪#‎MaksimumkanPotensiDiriAnda‬ dan capai ‪#‎VisiBebasMasaBebasBerbelanja‬
We Teach Life Skills
We Train Biz Skills
Family.1st
Career.1st
Biz.1st
PM WA 013*2864786 Cikgu Zaiful